• ”Pe urmele naturii” – Ianuarie 2016

  Pentru luna ianuarie vă propunem o serie de ateliere noi care poartă numele ”Pe urmele naturii”.

  urmeDe ce ”Pe urmele naturii”?

  • Pentru că avem multe lecții de învățat din natură
  • Pentru că natura este o sursă de inspirație excelentă pentru artiști
  • Pentru că dorim să ne mai dezlipim de ecrane și să privim mai atent detaliile din natură

  Fiecare atelier din această serie va conține 3 componente, iar modul de predare/ realizare va fi adaptat vârstei participanților. Astfel, ne dorim să îmbinăm informațiile cu activitățile practice, să creăm ocazii în care copiii să-și facă prieteni noi, să se joace și să învețe într-un cadru non-formal. Cele 3 componente sunt:

  1. Pastilă informativă documentată cu imagini/ clipuri/ obiecte despre subiectul atelierului – un element/ fenomen din natură.
  2. Jocuri de cunoaștere și de fixare sau recapitulare a cunoștințelor.
  3. Activitate practică legată de subiectul atelierului, realizată printr-o tehnică artistică sau de tip craft (modelaj, sculptură, kirigami, pictură pe lemn etc).

  În funcție de condițiile meteo, o parte din ateliere se vor desfășura în aer liber, astfel încât să învățăm la fața locului. Periodic vom organiza excursii de o zi sau ieșiri de o jumătate de zi în apropierea Bucureștiului, în care vom pune accentul pe cunoașterea naturii.

  În luna ianuarie ne întâlnim la SanThe Fitoceainărie, pe strada Lipscani, numărul 104 (lângă biserica Sfântul Gheorghe) și vom avea următoarele teme + activități practice:

  • 5 ianuarie (marți) – Apa (Pictură pe sticlă)
  • 10 ianuarie (duminică) – Păsările sedentare (Desen în creion și cărbune)
  • 18 ianuarie (luni) – Fulgi de zăpadă (Pictură cu acuarele și ceară)
  • 26 ianuarie (marți) – Muguri  (Modelaj în lut)

  Iată o exemplificare a tehnicilor folosite, în imagini de la ateliere susținute în școli și grădinițe: pictură pe sticlă, desen în creion și cărbune, modelaj în lut.

   

  Atelierele se vor desfășura în două etape: pentru copiii de la 5 la 7 ani – de la ora 16:00 până la 17:15, iar pentru copiii de la 8 la 12 ani – de la ora 17:30 până la 19:00. Grupele vor avea cel mult 7 participanți.

  Prețul: 28 de lei pentru un atelier/ 112 lei – patru ateliere (include un ceai sau un fresh de fructe și materialele de lucru). Pentru cei care se înscriu la toate atelierele lunii ianuarie și plătesc în avans, prețul este 100 de lei – patru ateliere.

  Pentru a participa, vă rog să vă înscrieți la adresa contact@clubulmorisca.ro sau prin mesaj privat pe pagina noastră de Facebook – Clubul Morișca cu cel puțin o zi înainte de atelier și să specificați numele și vârsta copilului, pentru a putea confirma locurile disponibile. Tot pe pagina de FB a clubului vom adăuga imagini și detalii, la categoria ”Evenimente”.  Pentru informații suplimentare – 0766 641 912 (Mimi).

  Vă aștept cu drag să ne jucăm, să învățăm despre natură și să punem creativitatea la lucru.

Comments on Facebook